Nahrávám...
Zobrazit filtr
Vzhled
Použití
Barva
Povrch
Velikost
Materiál
Cena
od
do
Tvar
Rozměr
Šířka
od
do
cm
Délka
od
do
cm
Tloušťka:
od
do
cm

V posledních letech sledujeme rostoucí oblibu velkoformátových obkladů a dlažeb, jak celosvětově, tak také u nás. Důvodů pro použití velkých formátů je hned několik.

Tím asi nejzásadnějším důvodem je vzhled podlahy nebo stěny obložené velkými formáty. Vzhled je celistvý, jednolitý, s minimem spár. To je většinou také představa architektů, kterou dosud splňovaly spíše stěrky nebo lité podlahy. Ty ovšem svými vlastnostmi nemohou dlažbám absolutně konkurovat. To se týká především mechanické odolnosti, což je u podlahy ten nejzásadnější požadavek. Stejně tak odolnost proti vodě a vlhkosti mluví naprosto jednoznačně pro dlažbu. Pokud zvolíme ty největší formáty, tak zvláště ve spojení s minimálními spárami, které jsou už dnes standardem, je výsledek skutečně úžasný.

Dalším důvodem, proč preferovat velké formáty je praktičnost. Čím méně je v na stěně nebo podlaze spár, tím lépe se povrch udržuje. Spáry jsou většinou místem, které je hůře čistitelné. Čím méně jich bude a čím budou užší, tím lépe se bude povrch udržovat. Tipem pro snadnou údržbu je použití epoxidové spárovací hmoty, která je velmi snadno čistitelná.

Častou obavou při úvahách o pořízení velkoformátových obkladů nebo dlažby je úvaha, že prosto je příliš malý pro jejich využití. Opak je pravdou. Čím větší formát použijete, tím místnost opticky zvětšíte. Velké formáty jsou tedy jednoznačně vhodné i do malých místností.

Jediný zádrhel při použití velkoformátového obkladu může nastat při jeho pokládce. Respektive při výběru obkladače. Zákazníci se setkávají s tím, že se je obkladači od použití velkých formátů odradit, v lepším případě jim rovnou řeknou, že takto „velký formát“ pokládat neumí. To se může stát u dnes již běžného formátu 120x60 cm, někdy i u menších.

Na druhou stranu, je to dobrý filtr mezi zkušeným a nezkušeným obkladačem. Dnes jsou velké formáty již natolik běžné a rozšířené, že zkušený obkladač si s nimi hravě poradí.

předchozí

Výhody použití dlažby v domě

Jaké jsou nejpádnější argumenty pro využití dlažby jako podlahové krytiny v bytě nebo domě? Jaké jsou její největší výhody?

další

Dlažby a obklady velikosti XXL

Vypadají úžasně v ploše, která je díky jejich velikosti téměř beze spár. Vyrábějí se ve všech představitelných designech a barvách, v lesku i matu.

ONLINE KATALOG

Vybírejte z pohodlí domova, kanceláře nebo třeba během jízdy vlakem. Vytvořte si wishlisty vybraných materiálů a sdílejte je s rodinou, přáteli nebo svými klienty.

ŠIROKÝ SORTIMENT

Náš sortiment je obrovský. Mnoho různých formátů, barev, povrchů i dekorů. Díky přehledným filtrům však vždy rychle vyhledáte ty správné obklady a dlažby.

VZORKOVNY

Barva i textura dlaždice se mohou ve skutečnosti lišit od zobrazení na webu. Přijďte si vybrané materiály prohlédnout a osahat do našich vzorkoven.

DOPRAVA

Zajistíme rychlou a spolehlivou dopravu, která vámi objednané zboží doručí na zvolenou adresu. Nebo si své obklady a dlažby jednoduše vyzvednete u nás.