Nahrávám...
Zobrazit filtr
Vzhled
Použití
Barva
Povrch
Velikost
Materiál
Cena
od
do
Tvar
Rozměr
Šířka
od
do
cm
Délka
od
do
cm
Tloušťka:
od
do
cm

Díky moderním technologiím máme k dispozici různé zajímavé materiály. Jedním z nich je kámen v ultra tenkém provedení. Jeho tloušťka se pohybuje v řádu několika milimetrů, přesto má stále jasně patrnou strukturu a povrch kamene.

Použitým typem kamene pro výrobu tohoto materiálu je břidlice. Ta je nejvhodnější pro vytvoření takto tenké vrstvy. Při výrobě se využívá přirozené vlastnosti břidlice, kterou je její štípání. Opakovaným zmrazováním bloku břidlice na velmi nízké teploty dosáhneme samovolného odštípnutí plátu kamene. Výhodou tedy je, že se jedná o skutečný plát kamene se znatelnou kresbou a strukturou.

Výhodou ultra tenkého kamene oproti kameni v bloku je především jeho váha, nesrovnatelně rychlejší instalace a samozřejmě také výrazná cenová úspora jak v materiálu, tak také v práci.

Základním formátem pro ultra tenký kámen je rozměr 120 x 60 cm, maximální velikost jednoho kusu je 280 x 145 cm.

Na trhu existuje množství podobných materiálů, tzv. kamenných dýh. Mnohdy se ale jedná o kamennou drť, která je nasypána na podkladní vrstvu a následně je slepena epoxidem. Takovéto výrobky působí umělým dojmem, není to již kámen v pravém slova smyslu. Ale stačí si při výběru materiály prohlédnout a osahat, rozdíl hned poznáte.

předchozí

Ultra tenký podsvícený kámen

Tentokrát se jedná o variantu kamene, určenou k podsvícení. Opět je to velmi tenký plát přírodního kamene, který je nalepen na podkladu, který je pro tyto účely z čiré polyesterové pryskyřice.

ONLINE KATALOG

Vybírejte z pohodlí domova, kanceláře nebo třeba během jízdy vlakem. Vytvořte si wishlisty vybraných materiálů a sdílejte je s rodinou, přáteli nebo svými klienty.

ŠIROKÝ SORTIMENT

Náš sortiment je obrovský. Mnoho různých formátů, barev, povrchů i dekorů. Díky přehledným filtrům však vždy rychle vyhledáte ty správné obklady a dlažby.

VZORKOVNY

Barva i textura dlaždice se mohou ve skutečnosti lišit od zobrazení na webu. Přijďte si vybrané materiály prohlédnout a osahat do našich vzorkoven.

DOPRAVA

Zajistíme rychlou a spolehlivou dopravu, která vámi objednané zboží doručí na zvolenou adresu. Nebo si své obklady a dlažby jednoduše vyzvednete u nás.